CONCURSUL NATIONAL DE COMPETENTA SI PERFORMANTA
PENTRU ELEVI SI PROFESORI
Organizarea Etapei I 2014-2015
CONCURSURILE COMPER - ETAPA I 2014-2015

Stimati mentori,

va rugam sa cititi cu atentie toate informatiile de mai jos, in vederea organizarii optime a Concursurilor COMPER Etapa I 2014-2015!

 
 1. DATELE DESFASURARII:
  • ComPer-Limba si literatura romana: 16 / 17 ianuarie 2015
  • ComPer-Matematica: 23 / 24 ianuarie 2015 

   Etapa I se poate organiza intr-una din cele doua zile propuse de Organizator, la decizia conducerii unitatii de invatamant.

    

 2. ORGANIZAREA CONCURSULUI:
  • Grilele de raspunsuri pentru elevi sunt disponibile pe site-ul Comper, in contul fiecarul mentor, dupa finalizarea inscrierii. Descarcarea acestora se face gratuit, personalizat pentru fiecare elev inscris in concurs, prin accesarea meniului Editia curenta -> Etapa I -> Grile de raspunsuri pentru elevi din sectiunea Limba si literatura romana / Matematica

   Pentru Clasa pregatitoare nu exista grila de raspunsuri! Elevii vor rezolva cerintele si vor incercui raspunsurile corecte direct pe fisa de concurs (subiect).

  • Subiectele vor fi postate pe site-ul www.concursurilecomper.ro, in sectiunea Editia curenta -> Etapa I -> Subiecte de concurs aferenta disciplinei de concurs, astfel:
   • ComPer-Limba si literatura romana: subiectele vor fi postate in data de 15 ianuarie 2015, dupa ora 20:00
   • ComPer-Matematica: subiectele vor fi postate in data de 22 ianuarie 2015, dupa ora 20:00

   La incheierea concursului mentorul preia grilele de concurs pentru raspunsuri / fisele elevilor de la clasa pregatitoare si le depune la secretariatul scolii intr-un plic sigilat pe care va inscrie clasa, disciplina de concurs si numele mentorului.

   Subiectele pot fi vizualizate si descarcate numai de catre mentorii din scolile care au incheiat Contract de parteneriat cu Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45. Subiectele vor deveni publice, prin afisare pe site-ul concursului, la 5 zile dupa desfasurarea concursului.

  • Baremul de corectare (grila oarba) va fi postat pentru descarcare pe site-ul www.concursurilecomper.ro: in data de 18 ianuarie 2015 pentru concursul Comper-Limba si literatura romana si in data de 25 ianuarie 2015 pentru concursul Comper-Matematica.
   Baremul poate fi vizualizat si descarcat numai de catre mentori. Baremul devine public, prin afisare pe site-ul concursului, la 3 zile dupa desfasurarea concursului.
  • Evaluarea raspunsurilor conform baremului de corectare se va face incepand cu ziua de Luni dupa concurs, de catre o Comisie de Evaluare formata din mentor, un coleg de catedra, directorul/directorul adjunct al unitatii de invatamant si un reprezentant al parintilor desemnat de comitetul de parinti (cu rol de supraveghere a procesului de evaluare).
  • Dupa fiecare concurs, in urma evaluarii, se va incheia la nivelul fiecarei unitati de invatamant participante un singur Proces verbal in care vor fi specificate urmatoarele: concursul (Comper-Comunicare / Comper-Mate2000), numele mentorilor organizatori si numarul de fise evaluate la fiecare clasa. Procesul verbal va avea numar de inregistrare dat de secretariatul scolii, va fi semnat de catre toti membrii comisiei de evaluare si va contine stampila unitatii de invatamant. (descarca de aici model pentru: Comper-Comunicare / Comper-Mate2000)

   Procesele verbale vor fi pastrate in scoli si vor fi puse la dispozitia Organizatorului in cazul cererii acestuia. 

  • Dupa incheierea procesului de evaluare, fiecare mentor va intra pe site-ul www.concursurilecomper.ro in contul propriu, unde va putea introduce rezultatele obtinute de elevi, in sectiunea Editia curenta -> Etapa I -> Adaugare punctaje elevi aferenta disciplinei de concurs. 
   Fiecare mentor trebuie sa introduca rezultatele elevilor in termen de maxim 15 zile de la data desfasurarii concursului. 
   Rezultatele elevilor se vor afisa pe site-ul concursului pe masura introducerii rezultatelor de catre mentori.
   Neintroducerea rezultatelor elevilor face imposibila descarcarea diplomelor elevilor, precum si a adeverintelor si diplomelor de participare la concurs pentru mentori si celelalte cadre didactice organizatoare.

   Dupa incheierea fiecarei etape de concurs mentorul va inmana fiecarui elev participant subiectul de concurs si grila de raspunsuri, care vor constitui parte a portofoliului elevului.


Va multumim si va dorim SUCCES! 

Echipa COMPER


Link-uri utile:
www.concursurilecomper.ro
Regulamentul concursului Comper-Comunicare / Comper-Matematica
Contract de parteneriat COMPER 
Proces verbal evaluare lucrari Comper-Comunicare 
Proces verbal evaluare lucrari Comper-Mate2000
 
  revista invatamantului preuniversitar   revista ComputerMath   revista Q-edu   parteneri